Георги Първанов: Нямаше нищо по-естествено от това Борисов да си тръгне

Георги Първанов: Нямаше нищо по-естествено от това Борисов да си тръгне
http://bnr.bg/
A A+ A++ A

„Всеки опит за съставяне на правителство извън двете най-големи политически сили ГЕРБ и БСП, е обречен на неуспех. Нещо повече – той е рискован за страната като цяло”, заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов. 

„Няма смисъл да се губи времето на нацията. Вотът на изборите беше много ясен. Иска се промяна и има предпоставки за оздравяване на президентската институция. Защо това да не се случи и в изпълнителната власт”, попита той.

На въпрос дали Бойко Борисов трябваше да подаде оставка, Първанов заяви, че той лично го е съветвал да направи сериозни промени в кабинета.

„Кризата в управлението стана ясна още пролетта, така че онова, което се случи на изборите, просто показа в целия блясък кризата на доверието на хората. В този смисъл нямаше нищо по-естествено от това Борисов да си тръгне. Това управление беше повече от вредно, така че то трябваше да си тръгне”, заяви лидерът на АБВ.

По думите му на предстоящия вот изборът ще бъде между ляво и дясно, но е важно кой ще бъде в центъра, за да даде повече разум и повече идеи за управлението.

Според Първанов Румен Радев трябва да остане надпартиен, но не и антипартиен – тоест да поддържа добри отношения с всички партии.

„Опитват се да вкарат новоизбраният президент в една схема, която е вредна за него. Той трябва да се обяснява непрекъснато, че не е руски агент. Винаги има сили, които са заинтересовани от създаването на полюси по тази линия”, на мнение е Георги Първанов.

„Много важно е Радев да успее да си запаси независимостта, авторитета и достойнството, за да прави една външна политика, която да е национална, а не проруска или проамериканска”, допълни той.

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"