Ноев: Крайно наложително е армията да пази границата ни с Турция

Ноев: Крайно наложително е армията да пази границата ни с Турция
Източник: Коментатор
A A+ A++ A

"Откакто границата ни със Сърбия беше затворена, броят на мигрантите в България рязко се увеличи. Това показва недвусмислено, че притокът на мигранти от границата ни с Турция не е прекъснал. Според статистиката на МВР около 1000 души на месец влизат у нас неконтролируемо. Това ще се случва, докато България не затвори границата си по-ефективно". Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев, предаде Нова тв. 

"За нас границата трябва да бъде въпрос на политики, които да намерят израз по някакъв начин и в бюджета. Факт е, че в бюджета на армията и на МВР за тази година няма нито един лев за проблема с миграцията и охраната на границата ни", коментира той. 

Бойко Ноев попита защо в парламента липсва дебат за това трябва ли да бъде финансирана армията за операция по границата. Според него в момента тя в „насипно състояние", като общи работници към "Гранична полиция", което е неефективно. 

"Крайно наложително е армията, организирано и пълноценно, да отиде на границата ни с Турция. Проблемът, който е надвиснал над нас, не е просто резултат от гражданските войни в Сирия, Ирак и Афганистан, а е глобален проблем, който все повече натиска Европа", заяви още Ноев.

#Бойко Ноев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »