Исмаилов: Ако РБ получи мандат ще подходим отговорно

Исмаилов: Ако РБ получи мандат ще подходим отговорно
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

В случай, че президентът връчи  на Реформаторския блок мандат за съставяне на правителство, ще подходим отговорно. Това каза Орхан Исмаилов - председател на партия „Свобода и достойнство“, която е част от Реформаторския блок. Блокът още не е обсъждал конкретни имена за министри, сподели Исмаилов, според когото формацията трябва да потърси подкрепа от ГЕРБ, ако получи мандата, предаде БНР.

"Още е много рано за това, но нека да ни дадат мандата и след това ще направим, естествено, това, което направи президентът - ще сондираме мнение, да видим каква политика, какви реформи и какво можем да направим в рамките на този парламент, дали имаме изобщо възможността. Защото, представете си, само ние без подкрепата на ГЕРБ! Ние няма какво да направим! Ние нямаме тази сила - 13 гласа в парламента от 240. За да продължим да правим реформи, политически, за които сме се разбрали в началото на коалиционното споразумение, ще ни трябва широка коалиция", коментира Исмаилов.

Той остана скептичен относно съставянето на ново правителство в този парламент. Според него, моментът не е подходящ и за предсрочни избори, но партията му е готова за тях. "Резултатите от президентските избори показаха една друга картина към момента, но, ако намерим сили в себе си и положим необходимите усилия, аз мисля, че можем да имаме това мнозинство и да продължим още две години да правим тези реформи, за които, фактически, сме се захванали преди две години", допълни Исмаилов. 

#Орхан Исмаилов #ГЕРБ #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »