Меси без попадение в Ел Класико от почти 1000 дни

Меси без попадение в Ел Класико от почти 1000 дни
Източник: Sporta.bg
A A+ A++ A

Лионел Меси вече не е ключова фигура за Барселона, и то в най-важните срещи с най-големия съперник Реал Мадрид. Аржентинецът е голмайстор номер 1 в Ел Класико с 21 гола - един повече от Алфредо ди Стефано. И откакто изпревари легендата на Реал с хеттрика за победата с 4:3 на "Бернабеу" на 22 март 2014, Бълхата е кръгла нула в голямото дерби. И оттогава досега големият съперник вече е с две повече спечелени шампионски лиги, предаде sporta.bg

Меси не е вкарвал гол на Реал от 956 дни и в 6 поредни дербита, което си е стряскаща поредица за футболиста с най-много попадения в историята на съперничеството. И точно в тези 6 двубоя Реал има предимство - 3 победи за "белите", 1 равен и 2 успеха за каталунците. 

В единия от шестте мача аржентинецът влиза като резерва, но пък точно в него Барса постигна най-голямата си победа, а именно 4:0 насред "Сантяго Бернабеу". Освен това не е Меси да няма възможности да отбележи. Конкретно в дербито през уикенда 10-ина минути преди края той можеше да затвори мача и да вкара за 2:0, но пък пропусна. Иначе цялостната статистика на Меси в Ел Класико е 33 мача и 21 гола, в които Барса е била 15 пъти и е губела в 10 от случаите.

#Лионел Меси #Барселона #Ел Класико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници