Берто: Към момента са преведени 101 млн. евро за приемните центрове в България

Берто: Към момента са преведени 101 млн. евро за приемните центрове в България
Източник: Informo
A A+ A++ A

Близо 19 милиона евро от парите, които ЕС отпусна на България за борба с нелегалната имиграция, са предвидени за няколко приемни центъра. Това потвърдиха от Европейската комисия. До момента от поисканите 160 милиона евро са преведени 101, а одобрението на още 50 милиона предстои, обясни говорителят Наташа Берто, предаде БНР. 

През септември комисията предостави 101 милиона евро спешна помощ за България. От тях 82 милиона и 200 000 са в помощ на овладяването на миграционния натиск и разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизация на комуникационните системи по външните граници на България.
 
На 2-ри декември България поиска остатъка от 18,9 милиона да се използва за няколко кризисни центъра за настаняване: биха могли да се ползват както за първоначален прием, така и като центрове за настаняване от отворен тип, в зависимост от нуждите.
 
Наташа Берто отговори на журналистически въпроси по повод заявеното в телевизионно интервю от новоизбраната за вицепрезидент Илияна Йотова. Бившият евродепутат от вътрешната парламентарна комисия заяви по-рано, че изграждането на 3 нови бежански центъра и трансформацията на един транзитен център са били част от ангажиментите, поети от кабинета „Борисов” срещу получаването на европейска помощ.

#Наташа Берто #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници