Велев: Дефицитът на човешки ресурси е най-големият проблем пред бизнеса

Велев: Дефицитът на човешки ресурси е най-големият проблем пред бизнеса
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Недостигът на човешки ресурси е най-сериозният проблем пред бизнеса. Това стана ясно от думите на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Той обясни, че липсата на кадри е надминала трудности пред бизнеса като корупция и административни пречки. Според него реформите в образованието са половинчати и бавни. Той посочи, че политическа криза би се отразила на бизнеса у нас, предаде Кросс.

Васил Велев обясни, че политическа криза би се отразила непряко на бизнеса, защото има опасност несигурността в клиентите да доведе до по-нисък износ. "Непряко също се отразява безспорно неработещите институции, бавното издаване на разрешителни, лицензи, оперативните програми, забавянето и т.н.".

Според зам.-председателят на организацията Кънчо Стойчев криза няма. "Какво искат да ни кажат с тази дума криза? Искат да ни кажат, че беше толкова хубаво, а ще стане толкова лошо. Кой ни го казва, че това беше толкова хубаво? Просто се замислете по този въпрос. Аз мога да ви отговоря от името на българските предприемачи. Ние 27 години работим в криза. Нас криза няма да ни събори. Ние сме най-големите експерти по кризите. Не вярвайте на тези думи", каза той.

По думите на Велев проблем номер 1 пред бизнеса е недостигът на човешки ресурси. "Той надмина корупцията, надмина административните прегради. Не защото се решиха тези проблеми, а защото този излезе с по-голяма острота. И в това отношение реформите, които се предприемат, не ни удовлетворяват. Те са половинчати, бавни".

Работодателската организация отчита половинчати реформи в няколко сектори за последните две години сред които здравеопазването, съдебната система и сектор сигурност.

#Васил Велев #бизнеса #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"