КНСБ ще повишава доходите с кампания

КНСБ ще повишава доходите с кампания
Източник: ФОРУМНЮЗ
A A+ A++ A

КНСБ започва кампания „Искам още 100 лева". Инициативата е част от дългосрочна кампания за повишаване на доходите на профсъюза, която ще тече през цялата 2017 година, предаде БНР.

Президентът на синдиката Пламен Димитров подчерта, че друга цел на кампанията е да се наложи популярното в други европейски държави понятие у нас, а именно "заплата за издръжка".

"710 хиляди по официални данни са тези българи, които работят, но не могат да излязат от капана на бедността. Хора с висше образование, които получават 500 или 480 лева няма как да ги запазим за следващата година. Смятаме, че тези причини, пък и някои други – сигурно чисто политически, ще наложат в средата на другата година известно преструктуриране на бюджета, а защо не и актуализация, независимо каква ще бъде новата конфигурация след изборите. Между 50 и 80 % в номинално изражение са по-високи заплатите в новите страни – членки. Една Сърбия плаща около 35 % повече средна заплата, Македония е с 16 % по-високи доходи, в евро говоря, Румъния е с 22%, само една Албания е останала зад нас".

#КНСБ #Пламен Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"