Прокуратурата проверява незаконната продажба на общински имоти в столичния кв. „Младост”

Прокуратурата проверява незаконната продажба на общински имоти в столичния кв. „Младост”
БТВ
A A+ A++ A

Софийската районна прокуратура се самосезира след разследването на bTV за незаконното отчуждаване на общински имоти в столичния район „Младост”, пише БТВ.

Проверката ще събира данни за извършени документни престъпления и документни измами, като има за цел да се проверят съставянето и използването на решения на поземлена комисия от 1994 и 1997 г., документи по Закона за нотариусите и нотариалната дейност, във връзка с изповядване на сделките по прехвърляне на процесните имоти, допълват от прокуратурата.

Тази сутрин разследващият журналист Стоян Георгиев показа как с фалшиви документи от поземлени комисии общински имоти са се оказали… частни.

Схемата е по-сложна и включва няколко звена – вкл. и двама души, които са играли ролята на „бушони”. Единият е клошар и наркозависим, а другият не беше открит на адреса, на който е обявено, че живее – до столичния пазар „Димитър Петков”.

Там, оказа се, има павилион за скара и бира.

Следите сочат към фирма, в която участват други двама души, които вече са били герои в други разследвания на имотни измами.

Същевременно общината е в била неведение за промяната на статута на своите имоти,а нито двама нотариуси, нито Комисията по кадастъра са се усъмнили в документите, които са получавали.

Кметът на район „Младост” Десислава Иванчева изрази благодарността си за разследването и заяви, че ще предприеме собствена проверка и на други съмнителни реституции и придобивни сделки и ще се бори истината да излезе наяве.

#Софийската районна прокуратура самосезира незаконното отчуждаване общински имоти „Младост”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"