Македонски тийнейджъри надуват рейтинга на Тръмп в пиратски сайтове

Македонски тийнейджъри надуват рейтинга на Тръмп в пиратски сайтове
Източник: In LIFE
A A+ A++ A

Много от фалшивите новинарски сайтове, които се появиха по време на предизборната кампания в САЩ са били проследени до малък град в Македония, съобщава Би Би Си.

Тинейджъри са разпространявали сензационните истории, за да печелят от реклама. Млад мъж, представящ се с името Горан, е един сред десетките или може би стотици тинейджъри, които стоят зад тази медийна индустрия в малкия град Велес. Той не смее да разкрие своето реално име, но това не му попречва да бъде част от колектива, който публикува фалшиви новини в подкрепа на Тръмп.

Той споделя, че американците са харесвали изключително много техните истории, без въобще да се интересуват дали те са истински. Така те са натрупали солиден приход от реклами, поради големия трафик на сайта. Момчето е стартирало публикуването на сензационни материали миналото лято. Най-често той е плагиатствал от дясно ориентирани американски сайтове.

След копирането на статиите, Горан им поставя грабващи заглавия, които допълнително да провокират интереса на милиони читатели. Той заплаща платената услуга на Facebook за достигане на информацията до определен кръг от хора и избира такива, които непрекъснато следят новините покрай Тръмп.

 

#Македония #САЩ #Горан #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"