Ренци подава оставка още тази вечер

Ренци подава оставка още тази вечер
Източник: Investor.bg
A A+ A++ A

Италианският премиер Матео Ренци обяви, че ще подаде официално оставката си тази вечер в 20 ч. българско време, след като по-рано днес парламентът в страната прие бюджета за 2017 г.

Лявоцентристкия лидер обяви, че ще се оттегли от поста след окончателното гласуване на закона, което стана по-рано днес. „Законът за бюджета беше приет. Официалната оставка ще е в 19 ч. (местно време – бел. ред.). Благодаря на всички и да живее Италия“, написа премиерът в оставка в Туитър. Бюджетът беше одобрен с вот на доверие в Сената от 173 сенатори срещу 108 против.

По-рано имаше слухове, че Ренци ще се оттегли в петък, тъй като четвъртък е национален празник в Италия, давайки повече време за действие на своята партия. По-късно днес ръководството на Демократическата партия ще проведе среща, на която ще се решат бъдещите действия на политическата сила.

Партията страда от вътрешно разделение, което си пролича по време на опитите на Ренци да прокара исканите реформи в конституцията. Очаква се следващите парламентарни избори в страната да се проведат през февруари 2018 г., но опозицията иска това да стане по-рано.

#Матео Ренци #бюджетът #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"