България назад в ЕС и по работа с мобилни технологии

България назад в ЕС и по работа с мобилни технологии
Източник: Кросс
A A+ A++ A

Близо 31% от българите имат основни умения за работа с компютри и мобилни технологии. Това е много под европейското равнище, сочат данните от изследване за иновации, предаде БНР.

Близо 55% от европейските граждани могат да работят поне на базово ниво с цифрови технологии, съобщи икономистът Руслан Стефанов. "България остава далеч назад по броя на хората, които притежават основни цифрови умения. Между другото много страни са създали това като основно правило за грамотност. Това показва, че много голяма част от населението е все още неграмотно в тази област".

В основата на проблема са доходите на хората и икономическото равнище на страната. Би трябвало поне да сме на равнището на Чехословакия или Полша като общ доход така, че да се гарантира едно спокойно развитие на обществото. Трябва да се въведе образователна система, която да поддържа нивото на тези таланти. И още, качеството на самото образование: Всеки иска да има висше образование без значение, дали след това ще се използва в реалния сектор, допълни Стефанов.

#българите #компютри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници