Евро 2012: Испания и Италия не излъчиха победител в двубой от висока класа

Евро 2012: Испания и Италия не излъчиха победител в двубой от висока класа
Резултатът в оспорвания двубой откри Антонио ди Натале с гол в 60-ата минута.
A A+ A++ A

Напрегнатият сблъсък между колосите на Група С Испания и Италия завърши с равенство 1:1 на „ПГЕ Арена“ в полския град Гданск.

„Скуадра Адзура“ поведе с гол на Антонио ди Натале в 60-ата минута, а „Червената фурия“ отговори само 4 минути по-късно чрез Сеск Фабрегас след подаване на Давид Силва.

През първото полувреме двата отбора си разменяха атаки и не спираха да търсят гол, но мрежите на Икер Касияс и Джанлуиджи Буфон останаха сухи.

Давид Силва отправи първия удар за Испания в опит да прехвърли топката над стража на „адзурите“, която обаче мина над напречната греда.

Той направи още един опит при контраатака само две минути по-късно, но този път стреля право в ръцета на Буфон.

Испанският вратар Икер Касияс показа бърз рефлекс, като изби с плонж удар в очертанията на вратата си от пряк свободен удар на Андреа Пирло.

Стражът на Италия изби удара във вратата на Андрес Иниеста в 30-ата минута, а след това Икер Касияс спаси нулевия резултат, след като в 33-тата минута Антонио Касано бе близо до гола.

Атмосферата съвсем се нажежи в самия край на първото полувреме, когато първо Андрес Иниеста пропусна отлична възможност за Испания, а минута по-късно Тиаго Мота пропусна за Италия след остър удар с глава.

В началото на втората част Джанлуиджи Буфон отблъсна две много опасни атаки на „Ла фурия роха“ – на Фабрегас в 50-ата минута и на Иниеста в 51-вата.

Марио Балотели пропусна възможност за сигурен гол за Италия в 54-тата минута, след което селекционерът Чезаре Прандели го замени с Антонио ди Натале, който откри резултата само 5 минути по-късно.

Андреа Пирло изведе техничено и подаде на Ди Натале, който не остави никаква възможност за реакция на Икер Касияс.

Радостта на „Скуадра адзура“ трая едва 4 минути, докато Фабрегас не изравни с техничен удар с левия крак след подаване от Давид Силва.

Нападателят Хесус Навас смени голмайстора на настоящия шампион Испания, чиято игра стана доста по-динамична и агресивна в нападение.

Нападателят на английския „Челси“ Фернандо Торес влезе в игра за Испания в 74-тата минута, но записа на сметката си единствено три неуспешни опита за гол.

Антонио ди Натале също не успя да се възползва от великолепна възможност да реши мача, защото прати топката отвъд вратата.

Последната напрегната ситуация в мача дойде едва 2 минути преди края на срещата, когато Икер Касияс улови смелия удар на Клаудио Маркизио от около 11 метра.

Въпреки че двата тима не излъчиха победител в зрелищния двубой, те предложиха страхотен футбол, а разделяйки си по една точка в класирането, Испания и Италия запазиха интригата в Група С и оставиха много възможности за неочаквани изненади от страна на Ейре и Хърватия.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Антонио Ди Натале #Сеск Фабрегас #Италия #Испания #футбол #Евро 2012

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »