Евро 2012: Хърватия оглави Група С след заслужена победа над Ейре

Евро 2012: Хърватия оглави Група С след заслужена победа над Ейре
Окончателният резултат се оформи в началото на второто полувреме, когато отново голмайсторът Марио Манджукич вкара с глава. Снимка: bundesliga.de
A A+ A++ A

Хърватия оглави класирането в Група С след категорична победа над Ейре с 3:1 на Градския стадион в Познан.

Резултатът откри Марио Манджукич с ранен гол още в третата минута, с който Хърватия поведе с 1:0 и изостри амбициите на футболистите на терена.

Ирландия също създаде много положения пред вратата на Стипе Плетикоса при центриранията на Деймиън Дъф и Ейдън Макгрийди.

Изненадата за хърватските бранители Гордън Шилденфелд и Ведран Чорлука дойде от защитника на Ейре Шон Сейнт Леджър, който възстанови равенството след удар с глава право във вратата на Стипе Плетикоса.

Последва контраофанзива от страна на Хърватия, но ударите на Иван Ракитич, Иван Перишич и Лука Модрич бяха умело посрещнати от Шей Гивън.

Хърватия поведе отново след инфарктна ситуация в 43-тата минута, когато рикошет в крака на ирландския защитник Стивън Уорд му даде възможност да излезе от засада и да опъне мрежата на Шей Гивън.

Отборът опита да се възползва от шока от получения гол в редиците на ирландците още преди почивката, но ударът с глава на Иван Ракитич излезе в аут.

На почивката наставникът Джовани Трапатони успя да нахъса футболистите на Ейре, които стартираха втората част на мача с голямо желание за победа.

Окончателният резултат обаче се оформи почти веднага - отново голмайсторът Марио Манджукич вкара с глава. След удара му топката се удари в гредата, а после се отклони в тялото на вратаря на Ирландия и попадна в мрежата за 3:1.

Марио Манджукич стана вторият футболист на Евро 2012, вкарал два гола на в самото начало на първенството, след руснака Алан Дзагоев.

След като отборите на Испания и Италия завършиха с равенство в другия двубой от Група С, Хърватия и Ирландия нямаха какво да губят и в оставащите минути заиграха доста освободен футбол.

Хърватите не престанаха да търсят четвърти гол, а ирландците се хвърлиха в атака въпреки прословутата дефанзивна тактика на селекционера Джовани Трапатони.

Въпреки загубата празничното настроение сред ирландските фенове по трибуните на Градския стадион в Познан не беше помрачено и те изпратиха своя отбор с бурни аплодисменти.

Макар че според анализаторите успеха срещу Ейре не е гаранция за добро представяне на Хърватия срещу Колоси като Испания и Италия, отборът на Славен Билич спечели ценни три точки, както и симпатиите на много запалянковци.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #футбол #Ейре #Ирландия #Хърватия #Група С #Марио Манджукич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"