Мачовете на 11 юни: Жълто-син сблъсък в последния първи мач на Евро 2012

Мачовете на 11 юни: Жълто-син сблъсък в последния първи мач на Евро 2012
Двата отбора се срещнаха за първи път в приятелски мач в Швеция през 2008 г., когато гостите от Украйна победиха с 1:0. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

След като единият домакин на Евро 2012 – Полша, откри първенството с мач срещу Гърция, отборът на втория домакин – Украйна, ще изиграе последния първи мач срещу Швеция в груповата фаза на финалите.

Жълто-синият сблъсък в Група D на Олимпийския стадион в Киев започва в 21:45 часа българско време.

Това е първият официален мач между националните отбори на Украйна и Швеция.

Статистиката от трите им приятелски мача е абсолютно равна, като тимовете си разделят по една победа с минималното 1:0 и едно нулево равенство.

Домакините от Украйна се представиха колебливо в изявите си преди големия форум, като регистрираха 6 загуби в последните си 11 мача.

Контролата срещу Турция също едва не се провали, след като половината футболисти от състава на Олег Блохин пострадаха от хранително натравяне.

Селекционерът заяви, че всичките му играчи са здрави и тренират за срещата, което означава, че нападателят Андрей Воронин и халфът Анатоло Тимошчук най-вероятно ще фигурират в титулярния състав, което не е много сигурно за Андрий Шевченко, чиято футболна кариера е към края си.

Играчите на Швеция пък тренираха на пълни обороти под ръководството на Ерик Хамрен, който вероятно ще пусне срещу Украйна същата единайсеторка, която победи Сърбия с 2:1 в последната контрола.

Маркус Розенберг ще започне като титуляр за Швеция и ще играе като дясно крило.

Въпреки че тренира заедно с отбора след счупване на крака преди повече от месец, Йохан Елмандер ще остане на пейката.

Вторият капитан на отбора Андерс Свенсон, който до момента има 127 мача за Швеция, също остава на резервната скамейка.

Мястото му в титулярния състав ще заеме Расмус Елм. Себастиан Ларсон ще започне на лявото крило, а Златан Ибрахимович трябва да се справи с ролята на плеймейкър или втори нападател.

Ола Тойвонен пък ще играе на върха на атаката. Последната среща между двата отбора беше през август 2011 г. в Украйна, като шведите спечелиха с 1:0.

В компанията на световни футболни сили като Франция и Англия, двата тима са считани за аутсайдери в групата и ще търсят задължителна победа, ако искат да запазят шансове да продължат напред.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #Украйна #Швеция #Група D #Киев #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »