Радо Стойчев подаде оставка като треньор на националния по волейбол

Радо Стойчев подаде оставка като треньор на националния по волейбол
Миналия месец Стойчев се закани, че след мачовете за олимпийската квалификация ще подаде оставка, ако президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров не се оттегли от поста си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Радостин Стойчев спази заканата си и обяви, че напуска поста си.

Миналия месец Стойчев се закани, че след мачовете за олимпийската квалификация ще подаде оставка, ако президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров не се оттегли от поста си.

Въпреки многобройните гафове и скандали по време на управлението му начело на федерацията Лазаров обаче не подаде оставка.

„Както всички тук знаете, аз поех един ангажимент към вас при завръщането ми, ви обещах, че веднага след квалификационния турнир ще дам пресконференция за бъдещето си в националния отбор и реалната ситуация в тима," Стойчев на специална пресконференция в понеделник, 11 юни, предаде „Дарик".

„Доколкото няма оставка, потвърждавам предварително обявеното, че ако няма промени, ще предприема действия и ще прекратя договора си като наставник."

„Причините за исканата оставка към Данчо Лазаров са три. В началото беше много емоционално, по-правилно е да не изпадаме в битовизми, спорът не е междуличностен. Моето уволняване от федерацията беше само мотива, а не причината да поискам оставката на Данчо Лазаров," обясни Стойчев.

„Неефективното управление на федерацията, скандали във всички видове волейболни първенства - визирам незавършилото волейболно първенство, неиграния плейоф при жените, скандалите при юношите. 20 човека Управителен съвет, липса на мандатност на членовете на УС и президента. Дори в „Дженеръл Мотърс" няма Управителен съвет с толкова много членове," казаз още той.

„Съмнения за съществуването на фиктивни клубове при вземането на решения. За което предлагам да бъде извършена проверка, за което вече има жалби. Скандалите от предишната Олимпиадата. Конфликтът на интереси," продължи треньорът на националите.

„Потвърждавам, че подавам оставка," категоричен бе Стойчев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »