Анти-Тръмп картина взриви социалните мрежи! Изобрази новоизбрания президент като Кинг Конг, яхнал Мадона

Анти-Тръмп картина взриви социалните мрежи! Изобрази новоизбрания президент като Кинг Конг, яхнал Мадона
Източник: Труд
A A+ A++ A

Рисунка на Тръмп и Мадона за 24 часа стана сензация в социалните мрежи. Творбата на шотландския художник Майкъл Форбс изобразява американския президент Доналд Тръмп като Кинг Конг, възседнал Статуята на свободата, която пък е с лицето на Мадона. Поп кралицата държи вместо факел – плакат. На него пише “Не е моят президент”. Самият Тръмп-Конг стиска в дясната си ръка девица в неволя, над чиято глава има надпис “Изборът на мнозинството”. Към нея се е залетял Супермен, пише Труд.

Тя е рисувана миналата седмица, но след като Мадона я качи на стената си във фейсбук и в инстаграм, събра над 100 000 харесвания и беше споделена от няколко хиляди души. Авторът – поп сюрреалистът Форбс, не е очаквал подобна реакция и искрено се забавлява от внезапната известност на творбата си, съобщава Би Би Си.

Майкъл Форбс е стар противник на Доналд Тръмп и активист на движението “Да препънем Тръмп”, което успява да попречи на магната да построи голф игрище в Обърдийн. Художникът нарисувал стенопис върху къщата на фермера, отказал да продаде земята си за голф игрището на Тръмп. По прищявка на съдбата фермерът също се казва Майкъл Форбс, уточнява Би Би Си.

#Тръмп #Мадона #Майкъл Форбс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"