Защо Нона Йотова влиза в листата на БСП?

Защо Нона Йотова влиза в листата на БСП?
Нова телевизия
A A+ A++ A

Нона Йотова - актриса, певица, писател и... кандидат за депутат. Изпълнител на авторска музика с издадени пет албума. Другата й голяма страст е театърът. Първата й роля е на сцената на Първия български женски театър, основан от самата нея, информира Нова телевизия.

Ролята ѝ в постановката „Сирано дьо Бержерак” й носи голям успех. След нея получава покана да играе в театър „Българска армия”, а по-късно и в театър „Възраждане”. След театъра идва ред и ролите в киното. Снима се в два игрални филма – „Емигранти” на Ивайло Христов и филма на Нидал Алгафари – „Ла дона е мобиле”.

Едни от най-запомнящите си участия Нона Йотова направи в шоуто "Като две капки вода". След театъра, киното, музиката и стиховете Нона Йотова поема към политическата сцена. Тя е част от листата на БСП в 24-ти район в София.

„Аз съм за промяна на България към по-добро. Ако искаш тази промяна да се осъществи, по някакъв начин трябва да поемеш отговорност. Когато получих тази покана, бях много приятно изненадана, че тя дойде от младите в БСП”, каза в „Събуди се” Нона Йотова.

„От гражданската квота съм и смятам, че няма нищо лошо в това да се канят такива хора”, смята актрисата.

„Влизам в парламента с една мисия – правя го за хората от моята професия. Тя е изключително трудна. Ние сме едни от най-зле заплатените хора в страната. Знам какви усилия правят колегите ми да свързват двата края. Именно затова влизам с тази цел – ако мога, да променя нещо”, заяви Нона Йотова.

„Последните години по време на управлението на ГЕРБ доста неща с културата са зле. Мисля, че БСП е единствената политическа сила, която може да промени нещо, с най-адекватно поведение”, допълни актрисата.

 

#Нона Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"