Трима френски ученици са сред ранените при атаката в Лондон

Трима френски ученици са сред ранените при атаката в Лондон
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Британската полиция е на крак след инцидент в парламента в Лондон, окачествен като терористичен акт. Мъж намушка и уби с нож полицай в комплекса и по-късно беше застрелян от силите на реда. Загинали са още трима граждани. Според свидетели, нападателят е бил около 40-годишен и е тичал, размахвайки нож, предаде БНТ.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че при атаката в Лондон няма пострадали български граждани. Отделно на Уестминстърския мост, кола рани около десет души. Там също беше съобщено за стрелба. Парламентът и мостът са на няколко метра един от друг. Някои от ранените са в тежко състояние в болницата Сейнт Томас.

Полицията затвори портала на Бъкингамския дворец от съображения за сигурност. Премиерът Тереза Мей следи ситуацията в резиденцията си на "Даунинг стрийт". Властите призоваха гражданите да изпратят в полицията свои снимки и видеа от мястото на нападенията. Сред ранените има трима френски ученици. До изясняване на фактите, Скотланд ярд разглежда нападенията като тероризъм. Британският премиер Тереза Мей свиква среща на правителствения кризисен комитет "Кобра".

#Лондон #полиция #реда #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »