Тръмп ще се срещне с китайския президент

Тръмп ще се срещне с китайския президент
YouTube
A A+ A++ A

Китайският президенти Си Дзинпин ще се срещне с американския си колега следващата седмица. Той ще е в САЩ на 6 и 7 април, а разговорите ще се проведат в курорта на Тръмп „Мар-а-лаго“ във Флорида, заяви говорителят на китайското външно министерство Лу Кан, цитиран от БГНЕС.

Срещата ще се проведе след противоречивото начало на отношенията между Вашингтон и Пекин при администрацията на новия американски държавен глава, който неведнъж обвинява Китай за търговската политика и отказ да окаже по-голям натиск върху Северна Корея заради ядрената ѝ програма, предаде Нова телевизия.

Успешна среща между двамата лидери би могла да се окаже от съществено значение за задаването на тона между държавите.

За затопляне на отношенията между двете държави допринесоха и двустранните срещи на американския държавен секретар Рекс Тилърсън и китайският външен министър Ян Цзечъ във Вашингтон и Пекин.

Китайският президент ще е вторият световен лидер, който ще посети „Мар-а-лаго“ - наречен зимният Бял дом, откакто Тръмп е начело на държавата. През февруари там пристигна японският премиер Шиндзо Абе.

Според дипломатически източници от Пекин разговорите ще се фокусират върху това двамата лидери да се опознаят, оставяйки по-тежките теми за по-нататъшни срещи.

#Си Дзинпин #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"