Григор Димитров: Моят дом е Монако (ВИДЕО)

Григор Димитров: Моят дом е Монако (ВИДЕО)
YouTube
A A+ A++ A

Ракета номер едно на България Григор Димитров ще стартира участието си на сингъл на турнира в Монте Карло съвсем скоро. Преди това обаче Димитров каза няколко думи за Монако. Той изрично подчерта, че там е неговият дом, а не в България. Гришо живее от дълги години там, предаде Sporta.bg.

Вчера Гришо отпадна от турнира в Монте карло на двойки.

"Хубаво е да играеш у дома. За мен това е най-вълнуващото. Нямам търпение да започне сезонът на червени кортове. Особено тук, където всичко ми е познато. Публиката ще бъде на моя страна", започна Гришо.

"Клейът е страхотна настилка. И времето, и условията в тенис комплекса, който според мен е сред най-хубавите в Европа, са прекрасни", продължи Гришо.

"Прекарах последните седмици в тренировки именно на клей. Мисля, че придвижването ми по този тип кортове се подобри значително. Клейът е по-натоварващ за краката, така трябва да се играе умно и прецизно.

Чисти физически се чувствам страхотно, което е добър знак. Очаквам с нетърпение старта, за да видя докъде мога да стигна."

"Приятно е да си у дома. Правя обичайните си разходки, виждам се с приятели, но след това ми предстои мач. Един различен турнир, преди който не усещам голямо напрежение. Семейството ми е тук и ме зарежда с енергия и позитивизъм. Точно от това се нуждая за срещите на червени кортове".

Гришо сподели и темата с Надал, който може да спечели 10-а титла в Монако! 

"Не знам какво да кажа! Резултатите говорят за постоянството на Рафа на клей. Дори и да не играе силно на другите настилки, той идва на червени кортове и се чувства комфортно. Вземе ли десети трофей, едва ли това постижение ще бъде подобрено някога.", завърши хасковлията от Монако.

ВИДЕО

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »