БФС ще получи 1 милион евро бонус от УЕФА

БФС ще получи 1 милион евро бонус от УЕФА
YouTube/Kanal 3
A A+ A++ A

БФС ще получи 1 милион евро бонус от УЕФА заради добрите финансови резултати на централата и най-вече печалбата от европейското първенство във Франция миналата година, съобщава „24 часа”. Според последния финансов отчет на Европейската централа печалбата на първенството е 847 милиона евро, а това е близо с 500 милиона повече от тази за шампионата в Полша и Украйна през 2012 година. Организацията е струвала 595 милиона евро, а общите приходи са 1,92 милиарда. 1 милиард от тях идват от телевизионни права. Титлата на Португалия е донесла 25,5 милиона евро за тяхната федерация.

Заради невероятните резултати всяка една от 55-те страни, които членуват в УЕФА, прибира по 1 милион евро като бонус. Общо приходите от телевизионни права са на стойност от 3 милиарда евро, като в тях са включени и тези за евротурнирите. 9,7 милиона евро са стрували пътуванията, хотелите и дневните на членовете на изпълкома на УЕФА, сред които е и президентът на БФС Борислав Михайлов.

Съобщението за добрите финансови резултати на УЕФА идва, след като ФИФА обяви, че е на загуба от 369 милиона долара за финансовата 2016 година. Причините за това са разходите за юристи, които са нараснали от 20,2 милиона долара на 50 милиона заради непрекъснатите скандали за корупция и въвеждането на счетоводния стандарт IFRS15. Той отчита бизнесмодела на организацията за 4-годишен цикъл. Според ФИФА този модел ще доведе до печалба от 1 милиард долара през 2018 година, когато е световното първенство в Русия, но се очаква нова загуба през 2017 година. За първи път става ясно, че Джани Инфантино получава заплата от 1,1 милиона долара като президент на ФИФА.

Източник: Sporta.bg

#Борислав Михайлов #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »