Спират временно движението в тунел „Витиня“

Спират временно движението в тунел „Витиня“
YouTube
A A+ A++ A

В четвъртък от 11.00 до 15.00 ч. спират движението в тунел "Витиня" на магистрала "Хемус". Трафикът за Варна и София ще се пренасочва по обходен маршрут. Ще се обследва тръбата за София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". По време на почивните дни за Великден мазилка и кабели паднаха върху автобус, движещ се в посока Варна. Инцидентът се размина без пострадали, предаде iNews.bg.

В посока Варна движението ще се отклонява от пътен възел "Витинска река", при 30-ия километър на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград, а след това по път I-3 Ботевград – Плевен до пресичането с път II-17 (Обходен път на Ботевград). Обходният маршрут продължава по път II-17 до пътен възел "Ботевград", където движението ще се включва в "Хемус".

Пътуващите към София ще се отклоняват при 35-тия километър чрез временна връзка по път I-1 Ботевград – София. Трафикът ще се включва отново в автомагистралата при пътен възел "Витинска река" при 30-ия километър.

От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и указанията на контролните органи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

 

#тунел "Витиня"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »