Днес ще е предимно облачно и ще превалява. Максимални стойности около 12 градуса

Днес ще е предимно облачно и ще превалява. Максимални стойности около 12 градуса
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна. Очакват се превалявания от дъжд, в планинските райони и високите полета - сняг. Вечерта облачността ще се разкъса и ще намалее, а през нощта над повечето райони ще се изясни. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7 и 12 градуса, в района на София - около 5 градуса, информират от НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец април и още ще се повишава.

В планините застудяването ще продължава. Ще е предимно облачно, по върховете - мъгливо. Ще превалява сняг, но на по-малко места и ще отслабва. До полунощ валежите ще спрат. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около -6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад и заради него дневните температури ще са около 8-12 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в най-северните райони - до 4 градуса.

#облачността #дъжд #сняг #повишава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"