Намериха оръжия в автомобила на терориста от „Шанз-Елизе“

Намериха оръжия в автомобила на терориста от „Шанз-Елизе“
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Френската полиция е открила пушка и хладни оръжия в автомобила на мъжа, който вчера нападна полицаи на парижкия булевард „Шанз-Елизе“, съобщи телевизионният канал BFM, цитиран от БНТ.

Според медията в превозното средство са били намерени и неговите документи, от които е станало ясно каква е самоличността на нападателя и неговия адрес. В дома му, който се намира в един от градовете източно от френската столица, е бил проведен обиск.

Към момента не е известно защо нападателят не е използвал намиращите се в автомобила оръжия при атаката си. По неофициална информация той е бил въоръжен с автомат „Калашников“, но от прокуратурата отказват да дадат повече информация за използваното оръжие. В автомобила също така са били открити и адресите на френското Главно управление за вътрешна сигурност и този на полицейския комисариат на град Лаон, разположени в департамент Сен-е-Марн, където е и домът на нападателя. Открити са и адресите на три оръжейни магазина.

Според телевизията нападателят е подал заявление за получаване на ловен билет. Източник от разследването съобщава също, че край стрелеца от "Шанз-Елизе" е била открита бележка, в която заявява подкрепата си за "Ислямска държава". Групировката вече обави, че поема отговорност за нападението, пише Труд.

 

#Калашников #автомобила #оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »