Залата за художествена гимнастика в Стара Загора отвори врати

Залата за художествена гимнастика в Стара Загора отвори врати
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

С тържествен водосвет днес в Стара Загора бе открита новата общинска спортна зала за художествена гимнастика, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Тя дава възможност на състезателките от двата спортни клуба – „Берое“ и „Елит“ да тренират в прекрасни условия и да печелят още повече успехи, пише агенция Фокус. Стойността на извършения от Община Стара Загора проект за „Преустройство на съществуваща зала за борба в Зала по художествена гимнастика“ е на стойност 308 024 лв.

Основната цел на извършените строително-монтажните работи е свързана с осигуряване на икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация, хигиена, опазване здравето и живота на хората и едновременно с това подобряване общия естетически вид на сградата. Изградени са 140 места за зрители край двете игрални полета.

В СКХГ „Елит“ тренират 86 деца, съобщи основателят и ст.треньор на клуба Кремена Искренова. Под ръководството на ст.треньора Антоанета Терзиева в клуб „Берое“ тренират 65 състезателки, като най-малките са на 4 г. възраст.

Със свои изпълнения малките грации от двата клуба благодариха за подкрепата и поздравиха присъстващите в залата. На официалното откриване присъстваха още Илия Илиев - главен експерт на Министерство на младежта и спорта за община Стара Загора, Невена Димитрова от „Контурглобал Марица Изток 3“, които са закупили оборудване за залата, общинските съветници Милена Желева и Гочо Карагьозов, треньори, родители и представители на медиите.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"