Джамбазки: Ердоган е заплаха за политическия живот на България

Джамбазки: Ердоган е заплаха за политическия живот на България
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това каза по bTV eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Има влияние през три политически партии, през Дианета, който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори”, посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата

Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония. „Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа”, уточни той.

„Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение. Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация”, подчерта евродепутатът.

По думите му в момента обществото в Македония е настръхнало, а с помощта на влияние от изток се създава силно напрежение срещу управлението. „Най-новата и най-силната албанска партия в Македония –Беса, е силно религиозна и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган”, заяви още Ангел Джамбазки.

Според него е задължително да има Закон за българския език, за да може чистотата на българския език да бъде защитена и той да бъде съхранен какъвто е.

„В обществените медии  и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се  избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например окей”, подчерта евродепутатът.Според него няма причина такъв закон да не бъде приет.

Снимки с нацистки поздрави нямам, категоричен беше Джамбазки. „Аз съм български националист, не съм „фил” или „фоб”, подчерта той.БСП трябва да се извини за македонизацията на Пиринския край, каза още зам.-председателят на ВМРО в разговора.

#Ангел Джамбазки #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"