След протест прекратяват строежа на заведението в Лозенец

След протест прекратяват строежа на заведението в Лозенец
бТВ
A A+ A++ A

Строежът на заведение на плажа в Лозенец спира, докато тече проверка на Министерството на туризма. Това посочи Георги Мутафчиев от контролиращото звено към ведомството. Той отбеляза, че е извършено замерване, което ще се нанесе върху схемата, за която е даден плажът под наем. Ще видим има ли разминаване между схемата и извършеното. Докато се установи дали има нарушение, строенето на навеса ще бъде спрян и ако се наложи, ще има ново заснемане на територията, каза той, предаде бТВ.

По думите му министерството работи с документи при даването на плажовете под наем.

Представител на наемателя на мястото Евгени Зумпалов успокои, че няма да се лее бетон, а заведението ще се построи на дървена скара с малък навес. Всички документи са извадени надлежно и нарушения няма, каза той.

На скицата, заверена от министерството, е посочено, че спасителен пост ще има на плажа, а медицински пункт – на навеса. Поставяне на чадъри и шезлонги не се предвижда.

Зумпалов обясни нуждата от заведения с това, че плажът не е атрактивен за масовия турист и за да бъде поддържан и охраняван, да се платят таксите и да има спасители и медицински пункт, трябва да има и заведение под наем. Предвиден е малък пункт за пакетирани храни, бистро и бийч бар на скалите, уточни той.

Протестът на жителите на Лозенец продължава, докато хората не получат отговор, те смятат , че е допусната грешка и тя ще бъде отстранена.

Протестиращите изразиха загриженост и за това къде ще отиват мръсните води от заведението.

"Има проект, по който се изкарват с помпа до канализацията на селото", обясниха наемателите. Кметът на община Царево обаче посочи, че това става с прокопаване през крайбрежната алея, а тук общината не е съгласна.

Наемателят на плажа Мая Иванова е категорична, че ще доведе туристи и ще направи сезона успешен и хубав.

Жителите организират и петиция за запазване на мястото чисто от заведения.

#строеж #Лозенец #заведение #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »