Седмица на детето под надслов „Всеки ден е Ден на детето“

Седмица на детето под надслов „Всеки ден е Ден на детето“
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Седмица на детето под надслов „Всеки ден е Ден на детето“ стартира в цялата страна, под патронажа на Държавна агенция за закрила на детето. Това заяви на пресконференция в Благоевград Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, предаде Радио „Фокус“.

Предложението за провеждане на подобна инициатива е издигнато от деца, които са поискали Международният ден на детето – 1 юни да се отбелязва с различни мероприятия в рамките на една седмица. „Стартът на седмицата е днес, на територията на цялата страна. Всички общини се присъединиха към Седмица на детето, която е под мотото „Всеки ден е Ден на детето“. Мотото е също по идея на Съвета на децата.

Тази седмица, подкрепена от над 2 700 събития на територията на цялата страна, реално е организирана и насочвана изцяло от децата. За мен това е много добър пример как можем от „гласа на бъдещето поколение“, да построяваме ангажиментите си в днешно време и ми се струва изключително релевантно все повече да се вслушваме в гласа на децата“, каза още Кънева.

В Благоевград председателят на Държавната агенция за закрила на детето представи Националния календар за честванията по повод 1 юни, като отбеляза, че той е дълъг над 4 метра в дребен шрифт. „С този календар разполагат абсолютно всичко общини и абсолютно всички областни управители, и Централни органи по закрила на детето, както и неправителствените организации, които се включиха с мероприятия в него. Важно е да се знае, че 100% от територията на страна е покрита от събития в Националния календар и няма да има дете в България, което да не се докосне до събития от него“, подчерта Кънева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"