България е сред най-привлекателните страни за инвестиция в имоти

България е сред най-привлекателните страни за инвестиция в имоти
Източник: pixabay
A A+ A++ A

България е сред най-привлекателните и перспективни страни за инвестиция в имоти, сочи анализ на портала TheMoveChannel.com, цитирано от Profit.bg. Анализаторите правят карта на Европа и цените в отделните страни, базирайки се на данни от Евростат. На нея те представят ръста на цените на жилищата в края на 2016 г. и през предходната година, за да покажат общата картина на жилищните пазари на континента.

Европейският съюз е обект на интерес на много инвеститори, подхранван най-вече от излизането на Великобритания от ЕС. Въпросът, който стои пред предприемачите е какво ще означава това за британския пазар, за паунда и какво ще бъде поведението на британските купувачи. Същевременно силният долар се превръща в достатъчен повод за много инвеститори да насочат интереса си към Стария континент. Въпросът, който стои пред тях обаче e къде да купуват и къде се очаква ръст на капиталите?

"Процентът запитвания за български имоти през портала е показателен за това колко силни са българските недвижими имоти през последната година, докато нарастващото население на Германия, което подхранва растежа на цените на жилищата, го е превърнало в любимо сред инвеститорите ", се казва в проучването.

#България #имоти #инвестиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »