Жестоки наказания заради шериата

Жестоки наказания заради шериата
Източник:vibox7
A A+ A++ A

Флиртовете, милувките, пиенето на алкохол: всичко това е забранено в индонезийския град Банда Ачех. Там е в сила шериатът, а специална нравствена полиция следи за спазването на ислямското право, пише ДЕРИК.

На младите хора не е позволено дори да се държат за ръце.

„Дадохме им указание да се държат на разстояние един от друг или да си отиват в къщи. Ако ги видим още веднъж ще ги арестуваме“, казват патрулиращите.

Всеки, който бъде заловен от пазителите на морала, го очаква позорно наказание - публичен бой с пръчки. Този път са задържани 8 младежи. Оковани в белезници ги отвеждат пред джамията . Един от тях е 22-годишният Курния.

„Извърших грях. Съветвам всички млади хора да не прекрачват границите на шериата, защото много боли“, казва той.

Заловените младежи са осъдени на 25 удара с бамбукова пръчка. Сред тях е и приятелката на Курния. Двойката ще бъде бичувана заради нещо, което на други места по света е всичко друго, но не и престъпление. Имали са среща, на която вероятно са разменили по някоя целувка. Двамата младежи трябва да платят цената за това прегрешение. Ударите са много болезнени. Но основната цел на тази наказателна мярка е не болката, а унижението пред очите на всички.

„Свършен си. Следващият път ще си мъртъв“, крещят зяпачите.

Младежите, подлагани на това наказание, често не издържат и изпадат в безсъзнание.

Дълго време Индонезия минаваше за толерантна мюсюлманска държава. Сега обаче това очевидно се променя.

Мюсюлмански хардлайнери в Джакарта прогониха от властта тамошния губернатор християнин, който беше осъден на две години затвор по обвинение в богохулство.

Междувременно в Индонезия се вливат все повече пари от Саудитска Арабия - пари за нови джамии, училища, университети.

В Банда Ачех консервативните сили печелят все повече влияние, казва активистката Ратна Сари. През последната година в града са били бичувани общо 340 души. А тази година сигурно ще са и повече.

#шериат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"