Беше подписан един от трите законопроекта в Полша

Беше подписан един от трите законопроекта в Полша
pixabay.com
A A+ A++ A

Полският президент Анджей Дуда подписа един от трите законопроекта за съдебна реформа в страната. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава, уточнявайки, че става дума за дейността на местните съдилища,съобщава НОВА.

"Този документ е от съществено значение за цялата реформа от гледна точка на интересите на гражданите”, се посочва в изявлението. 

Вчера Анджей Дуда наложи вето върху всички документи за съдебната реформа, одобрена преди това от двете камари на парламента. След това той каза, че възнамерява да разработи свой собствен план за съдебна реформа. 

 

„Този закон няма да засили чувството за справедливост в обществото. Съжалявам, че законопроектът за Върховния съд не ми беше представен, преди да бъде внесен в Сената“, заяви Дуда в телевизионното си обръщение.  

 

Междувременно полското консервативно правителство обяви, че смята да продължи своята силно оспорвана съдебна реформа, въпреки ветото, което наложи президентът.  

„Няма да се поддадем на натиска от улицата и чужбина“, каза премиерът Беата Шидло.

Тя изрази недоволство от това, че президентското вето „забавя“ реформата.

"Ветото се възприема като поощрение от тези, които се борят за запазването на една несправедлива система, система на големи и малки злоупотреби и потискане на честните граждани“, каза тя.

 

#законопроекта #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »