Плевнелиев получава най-висшия държавен орден на Гърция

Плевнелиев получава най-висшия държавен орден на Гърция
След двудневното си посещение в Германия държавният глава заминава на официална визита в Атина на 4 и 5 юли по покана на колегата си Каролос Папуляс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с най-висшия гръцки държавен орден „Голям кръст на Ордена на Спасителя“ по време на официалното си посещение в Гърция.

След двудневното си посещение в Германия държавният глава заминава на официална визита в Атина на 4 и 5 юли по покана на колегата си Каролос Папуляс, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В програмата са предвидени срещи на Росен Плевнелиев с гръцкия министър-председател Андонис Самарас, с председателя на парламента Евангелос Меймаракис и с кмета на Атина Йоргос Каминис.

Президентът ще се срещне и с българската общност в Гърция и ще положи венец на Гроба на Незнайния войн.

През втория ден на визитата си президентът ще се срещне с Негово Блаженство Йеронимос - Архиепископ на Атина и цяла Гърция.

Росен Плевнелиев ще посети и Солун, където ще се срещне с кмета на града Янис Бутарис. По-късно ще участва в церемония по откриването на паметна плоча на мястото на Солунската мъжка гимназия.

Президентът ще изнесе лекция пред академичната общност на Университет „Македония“ и ще бъде удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза“ на висшето учебно заведение.

В делегацията на президента са министърът на външните работи Николай Младенов, началникът на кабинета му Цветлин Йовчев, секретари на президента.

#Росен Плевнелиев #Гърция #Каролос Папуляс #Андонис Самарас #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"