Шефът на „Шейново“ напуска заради починалата родилка

Шефът на „Шейново“ напуска заради починалата родилка
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че д-р Костов e подал оставка, за да продължи болницата работата си. Снимка: „Труд“
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на „Шейново“ д-р Иван Костов подаде оставка.

Причина за напускането на Костов са починалите за по-малко от два месеца две родилки след интервенция в болницата, съобщи БНР.

По-рано в четвъртък кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че д-р Костов се отказва от поста си „заради това, че болницата трябва да продължи да работи, защото това е една от най-добрите болници не само в София, но и в страната“, предаде „Фокус“.

„Факт е, че инцидентите в последно време създадоха напрежение и това, което д-р Костов реши, е правилно и разумно“, каза още тя.

Предстои Съветът на директорите на „Шейново“ да реши кой ще поеме поста на д-р Иван Костов, а междувременно в болницата ще се проведат още проверки за установяване на причините за смъртта на 35-годишната Надежда Узунова, която почина в болницата на 21 ноември.

В сряда Фандъкова заяви, че ще поиска оставката на Костов, ако има данни за общи нарушения в организацията.

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов от своя страна заяви вчера, че пациентката наистина е била „размотавана“, както твърдят близките й.

Аутопсията на тялото на Надежда показа, че смъртта е настъпила вследствие на неправилна интубация и закъснели реакции на лекарите.

По неофициална информация от близките на починалата тръбата за интубиране е била поставена в хранопровода вместо в трахеята. Ако информацията се потвърди, това ще означава лекарска грешка не само на гинеколозите, а и на екипа, поел родилката след влошаване на състоянието й.

Ден след Надежда почина и бебето й. Съпругът й Иван заяви, че ще съди болницата за убийство.

#смърт #интубация #аутопсия #бебе #родилка #кмет на София #министър на здравеопазването #д-р Стефан Константинов #Надежда Узунова #Йорданка Фандъкова #д-р Иван Костов #Шейново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »