Двоен успех за Григор Димитров: Финал в Лондон и №3 в света

Двоен успех за Григор Димитров: Финал в Лондон и №3 в света
A A+ A++ A

Григор Димитров е на финал в Лондон, българският тенисист спечели с 4:6, 6:0, 6:3 полуфинала с Джак Сок и ще се изправи срещу Давид Гофен във финала в неделя на заключителния Мастърс, съобщава ДАРИК.

 
Съперникът на Григор на финала - белгиецът Давид Гофен, няма как да измести българина от третото място дори ако триумфира с трофея в неделя. Ако Гофен надделее над Григор, той ще събере 4275 точки. С победата си срещу Джак Сок Гришо прибави към актива си още 400 точки. От началото на турнира той е добавил цели 1000 точки, тъй като записа и три победи в груповата фаза, а всяка от тях му донесе по 200 точки. Така в момента Димитров вече има 4650 точки.

При триумф в неделя - 19 ноември, пък Гришо ще вземе нови 500 точки и ще има 5150 точки.

Финалът между Григор Димитров и Давид Гофен, който сензационно надви в три сета Роджър Федерер е в неделя от 20.00 часа.


В деветия гейм Григор пропусна три мачбола, за да вземе четвъртия и да вземе сета и мача.

В емоционално интервю след двубоя, по време на което Димитров едва сдържаше сълзите си, той сподели: "Джак е много силен играч и ми създаде доста проблеми. Първият сет започна добре за мен, но след това не играх най-добрия си тенис. После показах по-голямо желание. Наистина много исках да спечеля и дадох всичко от себе си. В такива мачове е важно да не се поддаваш на негативните емоции и да опиташ да си позитивен максимално дълго".

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »