По-бързо ще се стига до морето от днес

По-бързо ще се стига до морето от днес
С пускането на Лот 3 и открития наскоро Лот 2 (Стара Загора–Нова Загора) времето за пътуване с автомобил от София до Бургас се съкращава с около час. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В четвъртък,  12 юли, ще бъде пуснат в експлоатация Лот 3 (Нова Загора–Ямбол) от автомагистрала „Тракия“.

Дължината на участъка е 35.7 км – между 241-и и 278-и километър. Първата копка е направена на 2 август 2010 г. Изпълнител е гръцката фирма „Актор“, предложила цена от 133 973 млн. лв. с ДДС.

С пускането на Лот 3 и открития наскоро Лот 2 (Стара Загора–Нова Загора) времето за пътуване с автомобил от София до Бургас се съкращава с около час.

На събитието ще присъстват премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по усвояване на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, предаде БГНЕС.

Проектът „Доизграждане на АМ „Тракия“ Лот 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007–2013 г.

Най-късно през пролетта на 2013 г. ще бъде пуснат в експлоатация и Лот 4 (Ямбол–Карнобат) с дължина 47.7 км, като по този начин АМ „Тракия“ ще бъде напълно завършена.

#Тракия #магистрала #Нова Загора #Ямбол #Актор #Стара Загора #премиер #Бойко Борисов #София #Бургас #Карнобат #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Ивайло Московски #Министър на транспорта #информационните технологии и съобщенията #Томислав Дончев #Оперативна програма „Транспорт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"