Американците смятат, че Тръмп е направил нещо незаконно

Американците смятат, че Тръмп е направил нещо незаконно
A A+ A++ A

Повечето американци смятат, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е направил нещо незаконно или най-малко неетично относно връзките между президентската му кампания и Русия. Те също така са на мнение, че той се опитва да възпрепятства разследването за възможни връзки на кампанията му с Русия, съобщава АП.

Но новото социологическо проучване на Associated Press-NORC показва, че дълбоко разделената страна е повече разтревожена за здравеопазването и икономиката, отколкото за някакви връзки на Тръмп с Кремъл.

Изследването също разкрива, че американците не са щастливи от начина, по който Тръмп действа по отношение воденото от Конгреса и специалния прокурор Робърт Мълър разследване.

Четирима на 10 американци вярват, че президентът е направил нещо незаконно що се отнася до Русия, докато трима на десетима американци казват, че той най-малко е направил нещо в разрез с етиката. 68% пък не одобряват действията му за разследването.

Има и значително партийно разделение. Демократите са далеч по-разтревожени от действията на Тръмп в сравнение с републиканците. 62 на сто от демократите заявяват, че Тръмп е направил нещо незаконно, докато 5% от републиканците споделят това мнение. Сред републиканците 33 на сто са на мнение, че той е направил нещо неетично, докато 60% - Тръмп не е направил нищо грешно.

63% от анкетираните американци смятат, че Тръмп се е опитал да възпрепятства разследването дали предизборният му щаб е имал контакти с Русия.

Четирима на 10 американци отговарят, че разследването за намеса на Русия е много или изключително важно за тях.

В проучването, проведено от 7 до 11 декември, са участвали 1 020 души.

#Доналд Тръмп #незаконно #Русия #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"