Нейков очаква 10 медала от българските олимпийци в Лондон

Нейков очаква 10 медала от българските олимпийци в Лондон
Нейков е категоричен, че представянето на България на форума в Лондон ще бъде по-успешно от това в Пекин преди 4 г., като неговите най-големи надежди са свързани с борбата, бокса, вдигането на тежести, стрелбата и леката атлетика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските атлети имат реални шансове да извоюват 6-7, а защо не и 10 медала на Олимпиадата в Лондон, заяви министърът на спорта Свилен Нейков.

Той е категоричен, че представянето на България на форума в Лондон ще бъде по-успешно от това в Пекин преди 4 г., като неговите най-големи надежди са свързани с борбата, бокса, вдигането на тежести, стрелбата и леката атлетика.

В предаването „Факторът Кошлуков" по ТВ7 Свилен Нейков разкри, че у нас се работи по специална програма, насочена към представянето на България на летните игри през 2016 г. в Рио де Жанейро.

В тази връзка той обясни, че Министерството на физическото възпитание и спорта концентрира сили за възстановяването на спортните училища и на спортните школи.

Свилен Нейков уточни, че вече са възстановени спортни училища в София, Варна, Русе, Плевен и Бургас, като предстои те да минат под ръководството на Министерството на спорта.

Спортният министър подчерта, че неговата институция полага усилия и за развитието на масовия спорт, в който от началото на своето управление кабинетът „Борисов" е инвестирал над 7,5 милиона лева за изграждането на 47 спортни обекта в България.

Свилен Нейков изказа съжаление за това, което се случва в националния отбор по волейбол.

„Много ми се искаше да участваме със своя пълен потенциал на Олимпиадата," сподели министърът, според когото междуличностните отношения са се оказали фатални за най-успешния ни колективен спорт.

Нейков подчерта, че в подобна ситуация намесата от страна на държавата е забранена.

Министърът не подмина и футболната тема, като заяви, че държавата ще даде основен приоритет на развитието на детско-юношеския спорт, за да може от там да излязат бъдещите Стоичков и Бербатов.

Свилен Нейков сподели, че подкрепя идеята за намаляване на отборите в родната А група, като това ще повиши нивото на футбола и ще ограничи проблемите с черното тото.

На финала министърът на спорта разкри, че в момента се търсят външни инвеститори за изграждането на новия национален стадион по футбол.

Той заяви, че основният въпрос, който трябва да бъде разрешен след построяването на стадиона, е свързан с неговото правилно управление.

#Олимпиада #Лондон 2012 #Свилен Нейков #волейбол #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"