Щети за половин милиард евро в Германия

Щети за половин милиард евро в Германия
A A+ A++ A

Германските застрахователи изчислиха, че свирепите ветрове, които се стовариха върху Германия с бурята Фридерике, са нанесли щети за 500 млн. евро, предава БГНЕС. В същото време стана известно, че броят на загиналите по време на стихията се е увеличил и достигна осем души.

Една от новите жертви е 64-годишен мъж, който паднал от височина 8 м., тъй като се бил качил да укрепва покрива на къщата си в провинция Саксония-Анхалт. Друг 34-годишен мъж пък почина от получените рани, нанесени му от рухнало върху него дърво.

Все пак застрахователите преценяват, че нанесените щети от 500 млн. възлизат само на една четвърт от тези, които страната претърпя през 2007 г – 2 млрд. евро. Според застрахователите от последната буря на домове и коли са били нанесени щети за 90 млн. евро, а останалите до 500 млн. са причинени на различни предприятия, държавни сгради и на селското стопанство.

И Холандия отчете щети от бурята, но те са доста по-малки – оценяват ги на 90 млн. евро.

Все пак и в бурите се случват добри неща – в Кьолн в кола се роди момченце, докато родителите му били заклещени в задръстване, причинено от природната стихия. 

#Германия #щети #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »