Британската принцеса Южени се сгоди

Британската принцеса Южени се сгоди
A A+ A++ A

Британската принцеса Южени се е сгодила за дългогодишния си приятел Джак Бруксбанк, предаде БТА.

27-годишната внучка на кралица Елизабет Втора е осма поред за наследяване на британския престол. Южени е по-малката от двете дъщери на херцозите на Йорк Андрю и Сара.

„Херцогът и херцогинята на Йорк имат удоволствието да оповестят годежа на принцеса Южени и г-н Джак Бруксбанк", се посочва в изявлението, направено от Бъкингамския дворец. 

От съобщението става ясно, че Нейно кралско височество и 31-годишният й избраник са се сгодили в Никарагуа по-рано през месеца. 

Сватбата на принцеса Южени и Джак Бруксбанк, които имат връзка от няколко години, ще бъде организирана през есента в параклиса „Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. 
На същото място през май ще се оженят принц Хари и годеницата му Меган Маркъл. 

Би Би Си отбелязва, че след брака си с Бруксбанк принцеса Южени ще запази титлата си и също така ще има възможността да приеме презимето на съпруга си. 

Родителите на годеника, Никола и Джордж Бруксбанк, цитирани от Би Би Си, споделят, че са на „седмото небе от щастие" и „много се вълнуват" за двойката. 

В. „Дейли експрес" припомня, че принцеса Южени и Джак Бруксбанк, който е клубен мениджър, са се запознали през 2010 г. на ски в курорта Вербие, Швейцария. 

#Бъкингамския дворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »