Предлагаме на Европа карта със 100 туристически обекта

Предлагаме на Европа карта със 100 туристически обекта
A A+ A++ A

Малта подкрепя идеята на България да се създаде карта на 100-е европейски туристически обекта. Предложението бе направено от министъра на туризма Николина Ангелкова по време на срещата на високо равнище на ресорните министри от ЕС, събитие от клас „А“ в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Идеята за картата на европейските обекти възникна след диалог с неправителствения сектор. На работна дискусия министър Ангелкова и Конрад Миззи, министър на туризма на Малта обсъдиха предложенията на съвета, както и възможностите за общи инициативи в сектора. Министър Миззи посочи, че одобряват и идеята да се направи Европейски фонд за туризъм.

Министър Ангелкова представи пред колегата си постиженията на българския туризъм през миналата година. Тя съобщи, че чуждестранните туристи посетили страната са повече от 8,8 млн. и са се увеличи с 7,6 на сто спрямо година по-рано. Прогнозите са тази година също да има нарастване, допълни министърът.

Двамата коментираха и възможността за откриване на директна авиолиния между Малта и България. Министрите се обединиха около мнението, че директната транспортна връзка ще подпомогне туризма в двете държави и ще допринесе за повече пътувания на българи в Малта и на малтийци у нас. През 2016 г. е отбелязан висок ръст от над 118% на малтийските туристи в България., нараствайки до близо 5000. При пътуванията на българите зад граница Малта се нарежда сред водещите 50 дестинации.

През миналата година те са се увеличили с над 38 на сто и достигат близо 13 хил. Министър Ангелкова покани колегата си Миззи за участие във втория Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути. Събитието се организира съвместно от българското Министерство на туризма и Световната организация по туризъм. Форумът ще се проведе в средата на ноември в София.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »