Представят проекти срещу трудовата експлоатация на българи в Германия

Представят проекти срещу трудовата експлоатация на българи в Германия
A A+ A++ A

Над 200 хиляди българи работят в Германия. Какви са проблемите, с които се сблъскват, има ли нарушения на българското и германското законодателство, на какви договори работят и какви са минималните ставки, на които трябва да им се плаща? Това са само част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на пресконференция на тема „Трансгранично сътрудничество между синдикалните организации в България и Германия с цел предотвратяване на трудова експлоатация на български граждани, работещи в ЕС“ .

Днес от 11:00 ч. в сградата на КНСБ Проект „Справедливо командироване“ към синдикалната организация и проект „Справедлива мобилност“ към ДГБ ще дадат гласност на проблема с трудова експлоатация на български работници, работещи в други страни-членки на ЕС. В пресконференцията ще участват Пламен Димитров- Президент на КНСБ, консултантите към проекта „Справедливо командироване“, Нели Ботевска и Величка Микова, консултантът към центъра за консултации на проекта „Справедлива мобилност“ във Франкфурт на Майн, Иван Иванов, и експерти от федерации на КНСБ, които работят с командированите работници като ФНСС, ФНСЗ, ФЗ, ФНСТ и други.

От няколко години КНСБ участва активно в съвместни проекти с Германския съюз на синдикатите ДГБ - (DGB, Deutscher Gewerkschaftsbund)  по темата за трансграничното сътрудничество и консултирането на български работници, които работят или планират да работят във ФРГ и в други държави-членки на ЕС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »