Борисов: Атентатор камикадзе взривил автобуса в Бургас

Борисов: Атентатор камикадзе взривил автобуса в Бургас
Това е една от работните хипотези. Имаме обаче сериозно основание да работим по нея, заяви министър-председателят на мястото на инцидента.
A A+ A++ A

Атентатор камикадзе с фалшиви документи е взривил автобуса с израелски туристи на летище „Сарафово“ в Бургас в сряда, обяви премиерът Бойко Борисов.

„Това е една от работните хипотези. Имаме обаче сериозно основание да работим по нея“, заяви министър-председателят на мястото на инцидента, цитиран от БГНЕС.

По думите му извършителят не е бил част от групата на израелските туристи, а се е присъединил по-късно към тях, когато са се качвали на автобуса.

Атентаторът е минал през терминала, където е бил засечен от охранителните камери, с фалшив паспорт от американския щат Мичиган, заради което разследването по тази версия протича в тясно сътрудничество с американските служби, допълни още Бойко Борисов.

„Никой не го е спрял, всеки може да мине през терминала. Това, че е тръгнал с израелците, не означава нищо - може да е отивал с тях на ресторант. И друго: останал е без пръсти. От личен опит знам какво означава това – че е боравел с взрив“, каза Бойко Борисов, като отново подчерта, че това е само една работна хипотеза.

По думите му атентатът с Бургас е много тежък и много подобни са били проведени срещу израелски туристи по света. „Досега сме получили поне 15-на сигнали, различни през годините, които сме предотвратявали, проверявали и задържали.

Имаше такава информация за зимните курорти през декември–януари, тогава за радост не се случи. За този атентат имаше съмнения за други държави, но се случи тук“, призна Бойко Борисов и добави, че израелските туристи са мишена навсякъде.

„Няма пробив в сигурността. Никой не може да предотврати, ако е това, което ми докладват. Никой не може да го спре...Всеки може да си влезе на летището, да си се шляе вътре, да пазарува и в момента когато групата излиза, той се присъединява към тях“, коментира премиерът в отговор на въпроса дали има пробив в сигурността на страната ни.

„България има изключително добра и балансирана външна политика с арабския свят. Неслучайно Иран веднага се разграничи от този атентат“, обясни Бойко Борисов след въпрос дали атентатът не е причинен от външната ни политика.

#Трагедия в Бургас #Бойко Борисов #премиер #камикадзе #летище #Бургас #автобус #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"