Наши турагенции ще примамват руски туристи от Калужска област

Наши турагенции ще примамват руски туристи от Калужска област
Министерство на туризма
A A+ A++ A

Министърът на туризма Николина Ангелкова и Анатолий Артамонов, губернатор на Калужска област обсъдиха възможностите за сътрудничество в туризма. Двамата разговаряха в рамките на Петербургския международен икономически форум в Санкт Петербург. Те коментираха възможността за посещения на български представители на туристическия бизнес в Калужка област като се обединиха около мнението, че това би подпомогнало двустранното развитие на сектора. Теми на разговора бяха и възможностите за презентиране на България в Калужска област, представяне на областта на изложения в България и активизиране на контактите между регионалния и българския туристически бизнес.

Ангелкова посочи, че пазар Русия е сред основните за входящ туризъм у нас и през миналата година заема 5-о място при чуждестранните посещения в България. За нас е от ключово значение да се надгражда доброто партньорство и да предлагаме все по-добър и висококачествен продукт на руските туристи, заяви министърът.

Анатолий Артамонов каза, че ще подкрепи и ще съдейства за реализация на всяка инициатива, която ще подпомогне нарастването на двустранния туристопоток, както и за повишаването на разпознаваемостта на дестинация България в Калужка област. И допълни, че има готовност да посети страната и на място да опознае възможностите за туризъм.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »