Разходите на ЕВН за енергия от ВЕИ скачат с 50% през юли

Разходите на ЕВН за енергия от ВЕИ скачат с 50% през юли
Новоприсъединените мощности бележат значителен ръст от 228% спрямо съществуващите мощности към 1 януари 2012 г., отбелязват от ЕВН. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Електроразпределителното дружество ЕВН очаква над 50% увеличение на разходите за закупуване на енергия от ВЕИ през юли, съобщиха от компанията.

Причина за това е значителният брой договори за присъединяване през месец юни 2012 г. и респективно задължението за изкупуване на енергията, и предвид добрите климатични условия през месец юли 2012 г.

552 мегавата възобновяеми източници са присъединени към мрежата на електроразпределителното дружество ЕВН на територията на Югоизточна България към 1 юли 2012 г.

Източниците са собственост на 883 производителя, като делът на енергията от фотоволтаични централи е над 90%, съобщават от дружеството във връзка с широката обществена дискусия за инсталираните мощности от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и тяхното производство.

Новоприсъединените мощности бележат значителен ръст от 228% спрямо съществуващите мощности към 1 януари 2012 г.

Произведената за месец юни електроенергия от тези възобновяеми източници само на територията на ЕВН България е 61 559 мегаватчаса на стойност 26 млн. лв.

#ЕВН #ВЕИ #енергия #фотоволтаични централи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »