Минерална вода и уникален климат за лечение на дихателни и ставни заболявания

Минерална вода и уникален климат за лечение на дихателни и ставни заболявания
A A+ A++ A

Позабравени, но с благоприятно влияние върху редица заболявания са балнеолечението и рехабилитацията. Съвременната медицина се е съсредоточила почти изцяло върху медикаментозното и хирургичното лечение и се омаловажава ролята на климата, водата, храната в оздравителния процес.

Така нашумелите в последните години и в България SPA центрове реално почиват на принципите на съществуващите от хиляди години по българските земи (а и в други древни селища) балнеопроцедури. Днес, когато сме изложени на редица вредни фактори от околната среда и водим изтощителен начин на живот, добър начин за възвръщане на жизнеността е почивката сред природата, съчетана с водни процедури.

Едно от местата, които като българи трябва да познаваме и да се възползваме максимално от богатствата му, е град Сандански. Градът е разположен в местност с уникален климат и разполага с минерални извори, водата от които е хипертермална.  Можете да съчетаете почивката с лечението си в Сандански, ако имате едно от следните заболявания:

Неспецифични хронични и алергични заболявания на дихателната система: бронхит, астма, алергичен ринит, синузит, фарингит; състояния след пневмония, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ);

Хронични ставни заболявания: Болест на Бехтерев, спондилоартрози, следфрактурни състояния, ревматоиден артрит;

Заболявания на периферната нервна система: невралгии, неврити, плексити; рехабилитация след инсулти.

(Показния според „СБР - НК“ ЕАД, филиал Сандански)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"