Пиронкова със силен старт на Олимпиадата в Лондон

Пиронкова със силен старт на Олимпиадата в Лондон
Снимка: tennis24.bg
A A+ A++ A

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на олимпийския турнир по тенис за жени в Лондон, който се провежда на кортовете в "Ол Инглънд Клъб".

Пиронкова, която играе изключително успешно на трева, излезе днес срещу една от най-неудобните за нея съпернички - Доминика Цибулкова, предаде БГНЕС.

161-сантиметровата словачка, най-ниската тенисистка в Топ 100, бе побеждавала Цвети във всичките 5 предишни срещи между двете, включително и на 1/16 - финалите на Олимпиадата в Пекин. Българката обаче показа прекрасен тенис днес и отстрани поставената словачка след 7-6 (7-4), 6-2.

Цвети изоставаше с 2-5 в първия сет, но с воля и характер доведе нещата до тайбрек. Тя го спечели със 7-4 и по този начин поведе в резултата след успех в първия сет за 54 минути. Вторият сет започна равностойно, но Цвети направи няколко пробива и поведе с 4-1.

Пиронкова, която спечели мача след 6-2 във втория сет, ще играе в следващия кръг с италианката Флавия Пенета, която по-рано днес се наложи с 6-2, 4-6, 6-2 над Сораня Кърстя.

#Цветана Пиронкова #Лондон 2012 #Олимпиадата в Лондон #Олимпийски игри #тенис #тенис турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"