„Мелроуз“ получи шестгодишна концесия за добив на газ в Черно море

„Мелроуз“ получи шестгодишна концесия за добив на газ в Черно море
Находището се намира в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море и е с площ 3,97 кв. км. Снимка: fitsnews.com
A A+ A++ A

Правителството предостави на „Мелроуз Рисорсиз“ ООД, Люксембург, концесия за добив на природен газ от находище „Каварна Изток“.

Находището се намира в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море и е с площ 3,97 кв. км. Срокът на концесията е шест години, като в зависимост от прогнозния годишен добив, цената на продажба и очакваните разходи се очакват постъпления от концесионни възнаграждения средно в размер около 1,1 млн. щ. д. годишно, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Други две компании също получиха концесии за добив на подземни богатства.

„Терекс и Ко“ АД и „Пътища и мостове“ ЕООД ще добиват на концесия варовици от находищата „Копривец“ и „Суворово“.

Находищата са разположени в землищата на с. Копривец, община Бяла, и гр. Суворово, община Суворово. Срокът на концесиите е 35 години и за този период дружествата ще инвестират близо 1 365 000 лева. Очакваните приходи от концесионни плащания надхвърлят 5,5 млн. лв.

С друго решение правителството даде съгласие министърът на икономиката, енергетиката и туризма да сключи допълнително споразумение към договора за концесия за добив на строителни материали, сключен между Община Асеновград и „Запрянови - 03“ ООД.

С анекса срокът на концесията се удължава с 12 години и се конкретизират размерът на концесионната площ, на площта на находището и на допълнителните площи, необходими за дейността по концесията извън добива.

#„Каварна Изток“ #природен газ #концесия #„Мелроуз Рисорсиз“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници