Младенов към Македония: Да оставим интерпретациите на историята

Младенов към Македония: Да оставим интерпретациите на историята
Външният министър Николай Младенов поздрави Македония за националния й празник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският външен министър Николай Младенов се обърна към Република Македония с призив за „оставяне" на „политическите интерпретации в миналото" по повод 2 август, годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, който е национален празник в Македония.

„Да оставим политическите интерпретации на историята в миналото, а обществата и държавите ни искрено да се придържат към евроатлантическите ценности на свободата, човешките права, демокрацията и върховенството на закона. Твърдо съм убеден, че само така може да бъде достигнато желаното от всички ни икономическо благоденствие", отбелязва българският външен министър в поздравителното писмо към македонския си колега Никола Попоски.

„Македония показа желанието да работи активно, за да покрие критериите за членство в ЕС. За да бъдат устойчиви резултатите, положените усилия трябва да бъдат системни и постоянни," заявя Младенов.

„Република България е готова, както и досега, да подпомага Република Македония по пътя на приближаването й към членство в ЕС и в НАТО, споделяйки своя натрупан опит", добавя още българският външен министър.

#история #Македония #Илинденско-преображенско въстание #МВнР #министър на външните работи #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници