Защо да изберем пресните плодове и зеленчуци пред термично обработените?

Защо да изберем пресните плодове и зеленчуци пред термично обработените?
A A+ A++ A

Всеки сезон има своите изисквания към организма. Един от начините да отговорим на стреса през лятото и да сме в оптимална форма е да заменим готвените ястия с пресни плодове и зеленчуци.

Повече плодове и зеленчуци означава по-добро здраве – по всяко време, но особено през лятото. Организмът има нужда от витамини, минерали и антиоксиданти, чиито най-добър източник са плодовете и зеленчуците.

Свежите плодове и зеленчуци са най-доброто средство за пречистване на организма – благодарение на съдържанието на фибри и други стимулиращи движението на червата вещества, от една страна, и наличието на антиоксиданти – от друга.

Замяната на готвените ястия (съдържащи значително количество мазнини и сол) със сурови плодове и зеленчуци предполага и по-добро емоционално състояние; по-лекото хранене – по-малко калории; по-лесното усвояване на храната – по-добро самочувствие.

Няма съмнение, че предимство е и по-бързото приготвяне на храната и по-малкото натоварване на семейния бюджет, което косвено се отразява благоприятно и върху здравето.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници