Дянков отсече: Без промени в ДДС!

Дянков отсече: Без промени в ДДС!
Министърът на финансите Симеон Дянков (вляво) и заместникът му Владислав Горанов (вдясно) представиха във вторник системата за оценка на финансовата стабилност и дисциплина в общините. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовото министерство няма да допусне диференциране на ДДС ставките, категоричен е министърът на финансите Симеон Дянков.

Единствената промяна, която ще настъпи, е по отношение на акциза върху дизела, но тя е минимална и се дължи на ангажимент, поет от предишните управляващи, увери финансистът, цитиран от Дарик.

„Това е въпрос, доколкото помня, на под 1 стотинка, така че не е определящо за това дали това правителство смята да прави промяна в данъчната си политика в Бюджет 2013", посочи Симеон Дянков.

„Не, не смятаме да правим каквито и да било промени, включително от гледна точка на диференциране на ДДС. Министерството на финансите няма да подкрепя каквито и да било идеи за диференциране на ДДС в който и да е сектор", отсече финансовият министър.

Така той отрече твърденията на здравния министър Десислава Атанасова, че се обсъжда по-ниска ставка за лекарствата в бюджетната процедура за 2013 г.

Симеон Дянков изтъкна, че страните, които в момента са във финансов колапс, имат диференцирано ДДС.

„Те имат и други проблеми, разбира се, но диференцирането особено на ниски данъци, каквито има България, веднага води до много по-лесно заобикаляне на данъчната система", обясни Симеон Дянков.

#Симеон Дянков #ДДС #диференциране #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници